Start van hoofdcontent

BEVERWIJK

nl

Samuel (13) verdient zakcenten als ‘eigen baas’: "Andere mensen blij maken staat op één"

9 april 2017, 17.45 uur

BEVERWIJK Weg met die krantenwijk of het vakken vullen. Samuel Stengs (13) toverde het tuinhuisje van zijn ouders om in 'Samuels Fietsenreparaties’ en verdient sindsdien zijn zakcenten als ‘eigen baas’.

Een bandje plakken, ketting smeren of een setje trappers monteren: Samuel draait er zijn hand niet voor om. Het ambacht leerde hij overigens niet van zijn vader.

"Ik heb wel eens pech gehad met de fiets. Dan ging ik naar de buurman en dat vond ik zo mooi, dus ik dacht: dat wil ik ook gaan doen", vertelt hij. 

Buurt mobiel
En dat blijft niet alleen bij woorden. De jonge 'ondernemer' houdt inmiddels de buurt mobiel. "Ik vind het fijn om voor anderen mensen iets goeds te doen. Dan kunnen zij weer lekker fietsen, en ik heb weer wat zakcentjes verdiend."  

Hij vervolgt: "Dan ben ik zo druk met de fietsen bezig dat ik denk: Nu even geen school hoor." Maar zijn vader raakt gelukkig de juiste snaar. "Hij zegt dat je altijd moet blijven leren. En dan denk ik: dat is ook weer zo."

Droom
Samuel ziet zijn toekomst al voor zich. "Mijn echte droom is een fietsenzaak hier in de buurt. En dat ik dan mensen in dienst heb. Dat ik andere mensen blij kan maken, dat staat bij mij op nummer één."

Foto: Fietsenmaker Samuel - NH / Dennis Mantz