Ga naar Content

Bewoners Santpoort-Noord zijn boos: gemeente gaat gevaarlijk bushokje niet verplaatsen

SANTPOORT-NOORD Tot woede van de buurt gaat de gemeente Velsen een bushokje op de Hagelingerweg niet verplaatsen. Vorig jaar werd op die plek een 79-jarige vrouw doodgereden en volgens omwonenden komt dat door het bewuste bushokje. Het zorgt voor een onoverzichtelijke verkeerssituatie.

Buurtbewoner Robert Sabee is een petitie gestart om het bushokje te laten verplaatsen. Hij ziet het dagelijks gebeuren dat automobilisten de fietsers niet zien aankomen. "Als ze de bocht maken, schrikken ze vaak van de fietsers die ineens van rechts komen. Hun zicht wordt geblokkeerd."

Lees ook: Slachtoffer dodelijke aanrijding is 79-jarige vrouw uit Santpoort-Noord

Volgens omwonenden is het duidelijk dat het bushokje levensgevaarlijk kan zijn. "Je moet als fietser op dit punt ogen van voor en achter hebben, want het verkeer komt van zoveel kanten aanzetten", aldus een buurtbewoonster. "Er is hier niet voor niks een dodelijk ongeluk gebeurd. Dat betreuren we ten zeerste en dat willen we niet nog een keer". 

De gemeente heeft ondanks het protest van de buurt besloten om het hokje niet te verplaatsen, omdat het volgens hen niet gevaarlijk zou zijn. Volgens Sabee is het slim als ze zelf een keer komen kijken en hun besluit heroverwegen. "Dit gaat leiden tot meer slachtoffers."

Foto: NH / Hasan Coskun