Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

De A9 een heel weekend dicht: dit moet je weten

7 april 2017, 12.30 uur · Aangepast 7 april 2017, 14.28 uur · Foto: Rijkswaterstaat

BADHOEVEDORP De A9 richting Haarlem is dit weekend dicht tussen knooppunt Holendrecht en Raasdorp. Rijkswaterstaat legt de laatste hand aan de omlegging van de snelweg. Vanaf vanavond 23.00 tot maandagochtend 10 april om 05.00 wordt er gewerkt en dat levert verkeershinder op.

Ook de verbinding van de A4 Amsterdam naar de A9 richting Haarlem is dicht. Maandagochtend om 5.00 uur kan de nieuwe A9 richting Haarlem dan eindelijk open en hoeft verkeer niet langer meer door Badhoevedorp. Verkeer vanuit Haarlem rijdt al sinds december over de nieuwe weg. 

Lees ook: Hele weekend verkeershinder verwacht door werkzaamheden A9

Om te voorkomen dat je door alle omleidingen de weg kwijt raakt, zetten we ze nog een keer voor je op een rij. 

  • Verkeer dat vanuit Almere of het Gooi over de A1 richting Haarlem rijdt, kan het beste omrijden via de A10-Noord en de A5 (op de kaart de lichtgroene route). 
  • Kom je uit de richting van Utrecht over de A2, dan wordt je omgeleid via de A10-Zuid, de A4 en de A5, de donkergroene route op de kaart. 
  • Verkeersomleidingen A9

    Rijkswaterstaat verwacht geen grote problemen door de afsluiting. "Het is weekend, dus het zal niet zo druk zijn als gebruikelijk. Bovendien is de afsluiting niet te vergelijken met die bij bijvoorbeeld de A1 bij Muiderberg", aldus een woordvoerder. Beide omleidingen zorgen voor een vertraging van vijf tot twintig minuten, zo verwacht Rijkswaterstaat. 

    Na het weekend zal Rijkswaterstaat beginnen met de sloop van de oude A9. Die werkzaamheden zullen nog duren tot 2019.