Noord-Holland

Succesvolle klopjacht leidt tot aanhoudingen na inbraak in telefoonwinkel

7 april 2017, 12.07 uur · Aangepast 7 april 2017, 13.18 uur · Foto: Politie

Whatsapp

HOORN De politie is vannacht op zoek geweest naar vijf mannen die worden verdacht van een inbraak in een telefoonwinkel aan de Grote Noord in Hoorn. De mannen konden uiteindelijk in Hoogwoud worden aangehouden.

De inbraak in de winkel vond plaats rond 3.00 uur. Getuigen hadden bij de winkel vijf mannen gezien met inbrekersgereedschap. Zij zouden ervandoor zijn gegaan in een blauwe auto. De getuigen hadden een deel van het kenteken onthouden.

De auto werd herkend door politieagenten die er eerder op de avond meldingen over hadden gehad. De inzittenden zouden hebben gezorgd voor geluidsoverlast. De auto werd vervolgens gevonden op de Heerenweg in Hoogwoud. 

Klopjacht
Een van de inzittenden kon direct worden aangehouden, de overige vier gingen er via een sloot vandoor. De politie heeft gelijk de wijk afgezet en er werden zelfs een helikopter en honden ingezet. Dat bleek succesvol, want de bemanning van de helikopter wist een verdachte te spotten.

Lees ook: Politiehelikopterpiloot vertelt: "Ik heb het mooiste kantoor ter wereld"

Nadat deze verdachte was aangehouden, bleken de overige drie verdachten zich in een huis te bevinden. Zij konden ook worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Crew helpt collega's #Hoogwoud @Pol_NHN bij het zoeken naar 3 gevluchte inbrekers na inbraak in #Hoorn ^27

— Politiehelikopter (@DePolitieheli) 7 April 2017
Whatsapp