Start van hoofdcontent

WIERINGERWERF

nl

Omwonenden uitgebrande kringloopwinkel Wieringerwerf: "Het is enorm triest"

7 april 2017, 11.10 uur · Aangepast 7 april 2017, 12.00 uur

WIERINGERWERF Omwonenden betuigden gisteravond hun medeleven aan de eigenaar van kringloopwinkel Saartje in Wieringerwerf. Zijn winkel brandde gisteren aan het begin van de avond nagenoeg helemaal uit.

Eigenaar Lex Gorselink is een bekende en geliefde man in Wieringerwerf. Veel inwoners kwamen regelmatig in zijn winkel. "Ik vind het echt heel erg voor hem", aldus één van de omwonenden. "Hij is bij iedereen geliefd."

Lees ook: Zeer grote brand met veel rook in kringloopwinkel Wieringerwerf

"Heel vervelend allemaal", zegt een ander. "Wij komen wel regelmatig in zijn winkel en het is een hele vriendelijke man. Het is gewoon doodzonde dat hem zoiets overkomt."

Lees ook: Beelden van uitslaande brand Wieringerwerf, sluit ramen en deuren

Een andere omwonende vraagt zich af wat er nu moet worden van de afgebrande locatie. "Ik vind het enorm triest", zegt de man. "Hij zit met de schade, de eigenaar. En wat komt er weer voor terug? Je weet het niet."

Lees ook: Verwoestende brand legt kringloopwinkel Saartje in de as: 'Zeven jaar werk is weg'

De komende dagen zal de schade van de brand worden opgemaakt. Volgens een woordvoerder kan de achterzijde van het pand sowieso als verloren beschouwd worden. De voorzijde kan wellicht nog behouden worden.

Foto: NH/Matthijs Gemmink