Start van hoofdcontent

KUDELSTAART

nl

VIDEO: Visser vangt gigantische meerval in Westeinderplassen

6 april 2017, 22.16 uur · Aangepast 6 april 2017, 23.39 uur

KUDELSTAART Theo Rekelhof vangt wel eens vaker een meerval in de Westeinderplassen, maar laatst ving hij zijn grootste ooit: deze joekel was 1.98 meter lang en 55 kilo zwaar.

Theo was op paling en brasem aan het vissen toen de gigantische vis in zijn netten terechtkwam. "Ik ben echt wel wat gewend, maar dat is wel érg groot hoor", vertelt de beroepsvisser.

Record
Het is zeker niet de eerste keer dat hij een meerval vangt, want de Westeinderplassen zijn een van de weinige plekken waar ze in groten getale voorkomen. "Ik heb er vorig jaar meer dan 350 gevangen", zegt Theo. Maar zo groot als deze waren ze nog niet eerder. "De grootste was 1.68, maar het record is nu behoorlijk verbroken."

Lees ook: Video: gigantische meervallen gevonden in put

Moeten zwemmers zich in de Westeinderplassen zorgen maken om de aanwezigheid van vissen van dit soort monsterachtige formaten? "Hij jaagt alleen 's nachts, overdag ligt hij op de bodem in ruste." Overdag is er dus geen gevaar. "Maar hij is niet kieskeurig en eet hij alles wat hem voor de ogen komt", waarschuwt Theo. "Dus ik raad mannen altijd aan niet 's nachts naakt te gaan zwemmen." 

Foto: