Ga naar Content
Noord-Holland

Zeer grote brand met veel rook in kringloopwinkel Wieringerwerf

6 april 2017, 18.20 uur · Aangepast 6 april 2017, 21.18 uur
Door: · Foto: Theo Annes

WIERINGERWERF In kringloopwinkel Saartje aan de Werfstraat in Wieringerwerf woedde vanmiddag een zeer grote brand. De rookwolken waren tot in de wijde omgeving te zien en het pand kan grotendeels als verloren worden beschouwd. De brand ontstond rond 16.00 uur en om 19.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen neemt nog enkele uren in beslag.

Omdat er een grote rookwolk over de woonwijk trok, raadde de Veiligheidsregio omwonenden die last hebben van de rook aan hun ramen en deuren gesloten te houden. Hiervoor werd ook een NL Alert afgegeven. Er is ook een aantal huizen ontruimd vanwege de giftige rook. 

Lees ook: Beelden van uitslaande brand Wieringerwerf, sluit ramen en deuren

De brand begon aan de achterkant van het pand en sloeg daarna verder uit. Er kwamen urenlang grote vlammen uit het dak. Volgens onze NH-verslaggever ter plaatse is er geen asbest in het pand - dat dateert uit 1997 - aanwezig.

Enorme vuurzee
Eigenaar van de kringloopwinkel, Lex Gorselink, is met stomheid geslagen. "Een voorbijganger attendeerde mij op de rook en toen ik ging kijken zag ik een enorme vuurzee", vertelt Lex aan onze verslaggever ter plaatse. "Toen heb ik 112 gebeld en ben ik naar buiten gegaan. Ik weet niet wat er in brand staat, maar de enorme vlammen en rookpluimen beloven weinig goeds."

Bij #brand #kringloopwinkel #Werfstraat #Wieringerwerf komt veel rook vrij. Blijf uit de rook. Heb je last van de rook? Sluit ramen & deuren

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) 6 april 2017

Vanwege rook door #brand #kringloopwinkel #Werfstraat #Wieringerwerf worden aantal woningen tussen Werfstraat en Oosterterptocht ontruimd.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) April 6, 2017

De sloopwerkzaamheden kunnen extra rook veroorzaken. #brand #Wieringerwerf #Werfstraat #kringloopwinkel

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) April 6, 2017

Op deze beelden is goed te zien wat de impact is van de brand.