Ga naar Content
Noord-Holland

Opluchting bij blinden in Zaanstreek: eindelijk stoplicht met rateltikker

6 april 2017, 13.18 uur · Aangepast 7 april 2017, 11.29 uur
Door: · Foto: Anja Kaaijk

KOOG AAN DE ZAAN Goed nieuws voor Anja Kaaijk uit Koog aan de Zaan. Vanaf vandaag hoeft zij niet meer voor haar leven te vrezen tijdens het oversteken van het drukke kruispunt bij haar in de buurt. De gemeente plaatst eindelijk een rateltikker bij het stoplicht, zodat ook blinden veilig over kunnen steken.

Anja loopt nu namelijk nog regelmatig door rood, omdat zij niet weet wanneer het stoplicht op groen staat door het ontbreken van een rateltikker. Dat is al een paar keer bijna mis gegaan. "Ik ga op de gok over", vertelde Kaaijk eerder voor de camera van NH Nieuws. 

Lees ook: Blinde vrouw speelt Russisch roulette met stoplicht

De gemeente kon eerst nog niet aan haar verzoek om een rateltikker voldoen vanwege de kosten. Gister kreeg Anja na een half jaar eindelijk het verlossende telefoontje. "Het is vandaag een feestelijke dag!", laat de Zaanse weten. Zij kreeg te horen dat de ratel in het stoplicht aan de Leliestraat in Koog aan de Zaan vandaag wordt geplaatst.

"Het heeft even geduurd, maar het is toch gelukt. Ik ben enorm opgelucht en erg blij. Het is erg druk en er is zo veel lawaai! Je hoort de auto's gewoon niet aankomen. Ik kan vanaf vanmiddag in ieder geval veilig oversteken!", zegt Kaaijk.