Noord-Holland

Politie ontvangt beelden mogelijke ontvoerders Amstelveen na getuigenoproep

6 april 2017, 12.30 uur · Aangepast 6 april 2017, 16.23 uur

KaWijKo Media
KaWijKo Media

AMSTELVEEN - AMSTELVEEN De politie heeft naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht en Bureau NH van NH Nieuws in totaal tien tips binnengekregen over de ontvoeringszaak in Amstelveen. Tussen deze tips zitten beelden die een getuige maakte van de mogelijke verdachten.

Op 9 maart werd een 37-jarige Rotterdammer op het parkeerterrein van sportclub Health City aan de Van der Hooplaan in Amstelveen met geweld ontvoerd. Hij werd uit zijn auto getrokken, een andere auto in gesleurd en naar een ruimte ergens in Leiden gebracht. 

Lees ook: Ontvoerde man kreeg afgeknipte vinger terug bij vrijlating

Daar werd een van zijn vingers afgeknipt. Later op de avond werd hij geblinddoekt en zwaargewond in Leiden op de Drechtstraat teruggevonden. Zijn afgeknipte vinger kreeg hij mee. 

Lees ook: Ontvoerde man Amstelveen gewond op straat teruggevonden

In eerste instantie ontving de politie drie tips over de ontvoering naar aanleiding van een getuigenoproep in het programma Opsporing Verzocht dat eergisteren werd uitgezonden. Na een oproep in Bureau 020 en Bureau NH gisteravond, zijn daar nog eens zeven tips bijgekomen. Daarbij zit mogelijk heel bruikbare informatie over de verdachten.

De verdachten zijn namelijk duidelijk te zien op de video die de politie ontving. De politie doet hier verder onderzoek naar. Aan de hand van het politieonderzoek werd al eerder een 29-jarige man uit Leiderdorp aangehouden.