Wordt Denise uit Julianadorp de nieuwe Europees kampioen bowlen bij de jeugd?

Julianadorp - Bij bowlen denk je aan een gezellig avondje met bier en vrienden, maar de sport wordt ook zeer serieus beoefend. Bijvoorbeeld in Julianadorp, door de 16-jarige Denise Blankenzee. Zij behoort tot de top van het Nederlandse bowlen en mag dan ook naar het EK bowlen voor de Jeugd.

Denise is al helemaal klaar voor het EK, volgende week in Helsinki. Sinds zes jaar traint ze met haar coach Ronald Stam in Julianadorp en nu mag ze voor de derde keer voor Nederland uitkomen op een EK voor de jeugd. "Ik ben heel erg trots dat ik voor Nederland uit mag komen, dat voelt toch bijzonder", zegt Denise.  

Op jonge leeftijd werd haar interesse voor de sport gewekt tijdens een kinderfeestje. "Sindsdien ben ik eigenlijk niet meer gestopt", zegt ze in de bowlinghal. "Toen ze bij mij kwam trainen zag ik gelijk al dat ze talent had, maar bovenal doorzettingsvermogen", voegt haar coach Ronald Stam toe. 

Toekomst in Amerika
Denise richt haar pijlen ook al op de toekomst, want als je als bowler echt mee wil tellen moet je naar Amerika. Daar kan Denise misschien wel een beurs krijgen om nog intensiever te gaan trainen en daarnaast te studeren. "Dat zou natuurlijk geweldig zijn. Dan kan ik nog meer bezig zijn met bowlen", zegt ze.

Maar eerst het EK. Vrijdagmorgen is het zover: dan vertrekt Denise naar Finland om het daar op te nemen tegen de andere Europese dames.

Meer over dit onderwerp:
Noordkop & Texel jeugd julianadorp ek bowlen helsinki
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws