Ga naar Content
Noord-Holland

Woedende reacties op nieuws gedode pelikaan Artis: "Zinloos en hartverscheurend"

5 april 2017, 19.19 uur · Aangepast 5 april 2017, 21.49 uur
Door: · Foto: Artis / Facebook

AMSTERDAM Het nieuws dat onverlaten bij dierentuin Artis in Amsterdam ingebroken hebben en de dood van een pelikaan hebben veroorzaakt, leidt tot woedende reacties. 

Op de Facebook-pagina van NH Nieuws liegen die er niet om. "Ongelofelijk, in wat voor wereld leven we eigenlijk, met stelen van dier en mens?", schrijft Antoinette Visser. "Het wordt steeds gewelddadiger. Arme dieren en imbeciele mensen", voegt Ellen Buis daaraan toe.

Lees ook: Onverlaten breken in bij Artis en doden pelikaan

Simon Troost heeft wellicht een oplossing voor Artis: "Misschien kunnen ze 's nachts een paar roofdieren vrij laten rondlopen?" Ook Rene Schilder is behulpzaam. "Als Artis een nachtwaker zoekt: ik hou mij aanbevolen. In het bezit van papieren, en een verrassing voor dit soort idioten."

Inbraak
Aan het eind van de middag bracht Artis naar buiten dat onverlaten in de nacht van zondag op maandag ingebroken hadden in de dierentuin. De inbrekers hadden daarbij broedende pelikanen verstoord. Eén van de vogels raakte daarbij dusdanig verwond, dat die later aan zijn verwondingen overleed. 

Als klap op de vuurpijl namen de dieven ook nog eens tien van de veertien eieren die de pelikanen aan het uitbroeden waren, mee.