Ga naar Content

VIDEO: Bloemenverkoopster gaat gevecht aan met man met broodmes

PURMEREND De politie is op zoek naar een man die eind vorig jaar met een groot mes een bloemenzaak in Purmerend overviel. Omdat nog steeds niet bekend is wie de man is, zijn er nu heftige camerabeelden van de overval vrijgegeven.

Daarop is te zien hoe de man op 28 december 2016 aan het eind van de ochtend de bloemenzaak Flowers by Jennifer binnenloopt. Op dat moment staat er een medewerkster buiten bij de bloemen, die hij meteen bedreigt met een groot broodmes. De vrouw laat zich echter niet kennen en probeert het mes af te pakken, maar dat mislukt. 

Lees ook: Man met mes overvalt bloemenzaak

De man grijpt haar bij de keel en duwt haar naar binnen, waar haar collega de overvaller met een takkenzaag probeert weg te jagen. Zij staakt haar poging al snel, omdat ze haar collega niet in gevaar wil brengen. De vrouw maakt de kassalade open en geeft de man wat briefgeld. 

Haar collega is echter nog niet klaar met de man en grijpt nogmaals zonder aarzelen het scherpe deel van het mes, in een poging deze uit zijn handen te krijgen. Als de man roept dat hij haar 'omver gaat steken' laat de vrouw los en rent de overvaller weg in de richting van de Wielingenstraat.

De man loopt nog steeds op vrije voeten. Wie hem herkent in onderstaande video, kan met de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844.

Bekijk de beelden hieronder:

abc5media_video_0

Foto: