Ga naar Content
Noord-Holland

In deze Noord-Hollandse gemeenten wil de PVV in de gemeenteraad

5 april 2017, 08.43 uur · Aangepast 5 april 2017, 13.08 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM De PVV wil bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar meedoen in zestig gemeenten, verdeeld over alle twaalf provincies. In Noord-Holland wil de partij van Wilders in vijf gemeenten een plek in de gemeenteraad.

Dat maakt partijleider Geert Wilders vandaag bekend. Het gaat om gemeenten waar de PVV veel aanhang heeft, zoals onder andere in de Noord-Hollandse gemeenten Den Helder, Edam-Volendam, Purmerend, Zaanstad en Zandvoort. Ook in grotere steden als Dordrecht, Arnhem en Den Bosch doet de partij van Wilders mee.

Fractievoorzitter van de PVV Noord-Holland Ilse Bezaan vertelt aan NH dat ze voor deze vijf Noord-Hollandse gemeentes hebben gekozen, omdat op deze plekken in de afgelopen jaren het 'meest kansrijk' is gestemd voor de partij. "Hier ligt op basis van de vorige verkiezingen de meeste potentie."

Afgelopen weekend werd al bekend dat de PVV meedoet in Rotterdam. Wilders zegt dat de 'tijd rijp is voor een volgende stap voor de PVV'. Nu zit de partij alleen nog in Almere en Den Haag in de gemeenteraad.

Bekijk hier hoeveel procent van de inwoners van de bovengenoemde gemeenten op de PVV stemde vorige maand: