Ga naar Content

Hinderlijke zendmast voor Haarlemse flat eindelijk weggehaald

HAARLEM Bewoners van de flat aan de Zandvoorter Allee in Haarlem-Zuid zijn blij verrast. Vandaag werd tot hun grote verrassing de zendmast vol telefoonantennes weggehaald. De zendmast stond pal voor hun deur en belemmerde niet alleen hun uitzicht, maar boezemde ook angst in voor hun gezondheid.

"Dat was een hele fijne verrassing, ik geniet weer van het uitzicht", vertelt bewoonster Inge van Duijn opgetogen. "Ik wist wel dat het eraan zat te komen, maar dat het vandaag zou gebeuren wist ik niet."

Lees ook: Haarlemse flatbewoners doen beroep op gemeente: 'Haal die mast snel weg'

Op de parkeerplek voor de flat stond sinds half november vorig jaar op ongeveer achttien meter afstand een tijdelijke mast met antennes voor onder andere telefoonprovider T-Mobile. De antennes stonden op een andere flat vlakbij, maar die wordt nu gerenoveerd. En dus werd de mast door de gemeente Haarlem toegestaan.

Lees ook: Boze flatbewoners over zendmast: "Mast weg of ik weg!"

Maar na veel protest, een hoorzitting en een stemming van de omwonenden is nu besloten de mast weg te halen en er twee kleinere voor terug te plaatsen op het dak van de flat. "Alsnog niet fijn, zo'n zendmast in een woonwijk, maar het is beter dan voor de deur", vindt Van Duijn. "Ik vind het nog niet voldoende, maar wij hebben gedaan wat we konden en moeten het nu laten rusten denk ik."

Foto: Saskia van Ooijen