Ga naar Content
Noord-Holland

Nachtelijke politie-inval in Purmerend: arrestatieteam houdt twee verdachten aan

4 april 2017, 10.28 uur · Aangepast 4 april 2017, 14.43 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

PURMEREND De politie in Purmerend heeft rond middernacht twee mensen aangehouden. Dat gebeurde bij invallen bij huizen aan het Wormerplein en de Pablo Nerudastraat.

Bij de politie-actie werd een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) ingezet dat onder regie valt van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Een politiewoordvoerder weerspreekt dat er sprake zou zijn van enige vorm van terrorisme. Dat het DSI-team toch is ingezet, is volgens hem gebeurd omdat het arrestatieteam 'veilig wilde werken'. "Die inzet was vanwege de veiligheid van de verdachten en voor die van ons. Om te voorkomen dat ze gekke dingen doen, zeg maar."

Hij wijst er verder op dat het speciale arrestatieteam met enige regelmaat wordt ingeschakeld. Dat gebeurt bijvoorbeeld als het vermoeden bestaat dat verdachten een vuurwapen hebben of zich al eens hebben verzet tegen een arrestatie. 

De aanhoudingen in Purmerend zijn verricht in een lopend rechercheonderzoek. Waarvan ze worden verdacht, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen