Ga naar Content

Habiba-challenge: Leerlingen rennen in boxershort door Hoofddorpse school

HOOFDDORP Aangemoedigd door de Alkmaarse rapper Boef rennen door het hele land mensen in hun ondergoed over straat, om - als het goed is - daarna een bedrag op Giro555 te storten. Twee leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp kozen vandaag het schoolgebouw als decor voor hun Habiba-challenge.

In de (schokkerige) video, die door een anonieme bron met NH werd gedeeld, is te zien hoe twee halfblote jongens op het schoolplein aan hun uitdaging beginnen. Het zou gaan om leerlingen uit de tweede en derde klas van de mavo. 

Lees ook: Alkmaarse rapper Boef domineert Spotify-hitlijst met nieuwe album

Ze rennen door de openschuivende deuren het schoolgebouw in en zetten koers richting het trappenhuis. Daar aangekomen sprinten ze de trap op. Eenmaal op de eerste verdieping van het gebouw, gaan ze vrolijk door met hun stunt. 

Geschorst
De anonieme bron laat NH weten dat de schooldirectie niet te spreken is over de actie. De twee jongens zouden voor één dag zijn geschorst. Teamleider Roy Scheffer wil dat bevestigen noch ontkennen, zo laat hij in een reactie aan NH weten.  

Lees ook: Rapper Boef verplettert Nederlandse Spotify-records met zijn nieuwe album

De leerlingen hebben naar eigen zeggen 10 euro gestort op Giro 555. 

Foto: NH