Heemskerker start regenboogvlag-actie tegen homogeweld: "Liefde overwint alles"

0
Whatsapp

Noord-Holland

Heemskerker start regenboogvlag-actie tegen homogeweld: "Liefde overwint alles"

3 april 2017, 22.38 uur · Aangepast 3 april 2017, 23.10 uur

HEEMSKERK Iedereen moet hand in hand over straat kunnen lopen, zonder daarbij in elkaar geslagen te worden. Dat is de boodschap die Bert Jacobsz wil overbrengen. Hij is een actie gestart op Facebook, waarin hij iedereen oproept om aanstaande woensdag de regenboogvlag uit te hangen.

De aanleiding is de mishandeling van een homostel in Arnhem afgelopen weekend. Ronnie en Jasper liepen hand in hand naar huis na een avondje uit, toen ze door een groep jongeren werden uitgescholden en aangevallen. Ronnie werd daarbij toegetakeld met een betonschaar. De mishandeling brengt veel te weeg in Nederland, zo ook bij Bert. 

Lees ook: NH Peilt: 'Je moet als homo hand in hand over straat kunnen'

Hij is al zeventien jaar samen met zijn vriend. Ze hebben vier pleegkinderen, waarvan twee met een beperking. Wat er met Ronnie en Jesper is gebeurd vindt hij vreselijk. Daarom zet Bert deze liefdevolle actie op. "Zo'n leuk stel, dat toegetakeld wordt omdat ze van elkaar houden. Vreselijk", zegt Bert tegen NH.

Bert hoort en leest dat geweld tegen homo's toeneemt. "Ik heb er zelf gelukkig nooit mee te maken gehad en dat gun ik anderen ook. Heel veel mensen zijn boos en dat snap ik, maar ik vind dat we die boosheid moeten gaan omzetten in iets goeds." 

Liefde overwint
Bij het huis van Bert en zijn gezin hangt de vlag al uit. Woensdag moet dat dus in heel Nederland gebeuren. "Er is zoveel haat en het wordt tijd dat daar verandering in komt. Door iemand in elkaar te trappen richt je zoveel schade aan, zowel fysiek als mentaal. Ik hoop met de actie te bereiken dat liefde alles overwint. Dat is met alles zo: als je liefde uit blijft stralen, dan win je vanzelf."

Bert hoopt dat veel mensen op de Facebookpagina aangeven deel te nemen aan de actie.

NH
NH
Whatsapp