Ga naar Content

Amstelveense redt hondje Molly van de dood in Spanje

AMSTELVEEN Molly werd gevonden in een bouwput in Spanje. Ze had een treurig en waarschijnlijk ook kort leven voor de boeg. Maar nu heeft de pup een nieuw, liefdevol thuis in Amstelveen.

Vijf maanden lang heeft Jacqueline Höcker gewacht op het moment dat ze Molly kon ophalen. Ze had natuurlijk ook een hond kunnen kopen van een fokker. Toen ze de foto van Molly op de site van Alkmaarse stichting Dierenbemiddeling Europa zag was ze echter meteen verkocht. "Als ik iets kan doen om een dier te helpen, dan doe ik dat", zegt Jacqueline Höcker tegen NH.

Molly is gevonden in een bouwput in Spanje en aldaar naar het asiel gebracht. Net als in veel Zuid-Europese landen worden de honden in Spanje, die binnen drie maanden geen nieuw baasje hebben, zonder pardon afgemaakt.

Dieren redden
Stichting Dierenbemiddeling Europa probeert daarom zoveel mogelijk dieren van de dood te redden door hier in Nederland een nieuw thuis voor ze te vinden. Wendy van Kraalingen van de stichting vertelt dat ze jaarlijks wel 600 honden en katten naar Nederland verhuizen. "Vooral in Spanje is de situatie heel erg. Puppy's worden daar massaal gedumpt in containers."

Schiphol
Jacqueline is niet de enige deze avond op Schiphol op een hondje wacht. In totaal komen er vijf hondjes mee op het vliegtuig vanuit Spanje. "Dieren geven zoveel onvoorwaardelijke liefde en daar kunnen mensen heus nog van leren", vertelt Jacqueline tijdens het wachten.

En als Molly eindelijk door de douane komt kan Jacqueline haar eindelijk in haar armen nemen. "Het voelde meteen vertrouwd", zegt ze even later. "Het is gewoon alsof het zo had moeten zijn."