Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Voor 15.000 euro aan zonnebrillen gestolen: "Ga lekker een baan zoeken"

1 april 2017, 19.49 uur · Aangepast 1 april 2017, 22.38 uur

HEILOO Inbrekers hebben vannacht voor 15.000 euro aan dure zonnebrillen gestolen bij de Pearl Opticiens in Heiloo. Uit bewakingsbeelden blijkt dat de criminelen razendsnel te werk zijn gegaan.

Rond 04.00 uur vannacht wordt eigenaar Michael van Kouwenhove gebeld door de alarmcentrale. "Ik dacht gelijk: de zonnebrillen. We hebben net een nieuwe collectie."

Als hij bij z'n winkel komt, treft hij een enorme puinhoop aan. De glazen deur is met een paaltje ingeslagen en de winkel ligt vol met glasscherven. Alle dure zonnebrillen zijn verdwenen.

Camerabeelden
Michael heeft bewakingsbeelden van de inbraak. Daarop is te zien hoe vier mannen de winkel binnenstormen. Een halve minuut later staan ze weer buiten met een verzameling zonnebrillen ter waarde van 15.000 euro. 

Via Facebook heeft Michael een oproep naar getuigen gedaan. De video is al meer dan tienduizend keer bekeken. Michael doet vandaag nog aangifte bij de politie. "Het is te triest voor worden. Ik zou zeggen ga lekker een baan zoeken. In plaats van mijn geld te stelen."

NH beeldbewerking