Noord-Holland

NL
V

Referendum over parkeren in Haarlem mogelijk nog voor de zomervakantie

31 maart 2017, 18.40 uur · Aangepast 31 maart 2017, 23.29 uur

HAARLEM Er komt in Haarlem een referendum over het parkeerbeleid. Veel autobezitters balen van het gemeentelijk parkeerbeleid en hebben met een indrukwekkende hoeveelheid handtekeningen een volksstemming afgedwongen. Vanmorgen zijn de formulieren ingeleverd.

Ruim 12.000 handtekeningen heeft initiatiefnemer Ton van der Voort vanochtend overhandigd aan burgemeester Jos Wienen. Die was onder de indruk van het aantal. Er waren vierduizend steunbetuigingen nodig om een volksstemming mogelijk te maken.

De Haarlemmers die hebben getekend willen hun bezoekersschijf niet kwijt en willen geen parkeermeters in de vergunninggebieden rond het centrum. Ook vinden zij dat de gemeente weinig oplost voor de stad, maar de autobezitter in het centrum en daarbuiten ondertussen op extra kosten wordt gejaagd.

Referendum
Burgemeester Jos Wienen vindt de stapel handtekeningen indrukwekkend en denkt dat het referendum met zo'n overweldigende hoeveelheid handtekeningen wel doorgaat. "Er is ruim voldoende steun voor het houden van een referendum. Ik denk dat iedereen met grote ogen kijkt hoe dat nou gaat functioneren. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat lopen."

NH