Ga naar Content
Noord-Holland

Weekend met werkzaamheden: wederom gedeelte van A1 afgesloten

31 maart 2017, 14.02 uur · Aangepast 31 maart 2017, 14.29 uur
Door: · Foto: Rijkswaterstaat

MUIDERBERG Ook komend weekend werkt Rijkswaterstaat weer volop aan de weg tussen knooppunt Muiderberg en de afrit Naarden. Hierdoor is de A1 van Amsterdam richting Amersfoort vanaf vanavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur gesloten voor verkeer.

Weggebruikers moeten rekening houden met flinke verkeershinder. De extra vertraging kan oplopen tot dertig minuten. Rijkswaterstaat roept op om gebruik te maken van de omrijroutes via de A6 en de A27. 

Lees ook: Chaos compleet rond knooppunt Diemen door afsluiting A1

Tijdens het weekend wordt een deel van de A1 verlegd en wordt de afrit aangesloten op de definitieve situatie. De A1 vanuit Amersfoort/Almere richting Amsterdam is wel gewoon open voor het verkeer. Ook de A1 vanuit Amsterdam richting Almere (A6) is open.

Lees ook: Verwachte verkeerschaos blijft uit: N-wegen wel problematisch

Afgelopen weekend werkte Rijkswaterstaat ook aan de belangrijke snelweg. Dat zorgde toen voor flinke files. Vooral op de nabijgelegen N-wegen was het druk, omdat veel mensen probeerden om hun bestemming via binnendoor-wegen te bereiken. 

Nog geen einde aan de werkzaamheden
Er komt voorlopig ook nog geen einde aan de werkzaamheden van Rijkswaterstaat. Zij leggen de knooppunten Muiderberg en Diemen versneld aan. De planning is dat het hierdoor voor de zomer klaar is, in plaats van voor de kerst. Maar voor het zover is, is er gedurende meerdere weekenden sprake van minder capaciteit of aansluitingen.