Ga naar Content

Chris Vos geeft visitekaartje af in PyeongChang

ARNHEM Over iets minder dan een jaar worden in PyeongChang, Zuid Korea de Olympische en Paralympische Winterspelen georganiseerd. Twee weken geleden werden de pistes en parcours al volop getest, zodat die volgend jaar geen geheimen meer hebben. Bij deze testwedstrijden won paralympisch snowboarder Chris Vos al twee maal goud.

"Het is ook een beetje een statement: 'Ik ben hier de beste'. Het geeft veel zelfvertrouwen", aldus de geboren Haarlemmer. Volgend jaar wil hij op twee disciplines voor een medaille gaan. 

Veel klachten
Dit zal wel op een andere baan gebeuren dan waarop hij de afgelopen week snowboardde. "Waarschijnlijk is dit niet de course die we gaan rijden in 2018. Er waren teveel klachten over", vertelt Vos. De baan is op verschillende punten nog te langzaam en die punten moeten dus veranderd worden.

Nog veel te doen
Maar de Zuid-Koreanen zijn sowieso nog niet helemaal klaar met de voorbereidingen. "De stadions zijn allemaal al klaar, maar aan de wegen moet nog veel gebeuren. We moesten nu best wel lang rijden. Maar ze hebben nog een heel jaar, dus ik denk dat dat wel goed komt. Ik verwacht dat het heel vet wordt", aldus Vos.

Video #162701
Foto: NH - Jeroen Boersma