'Zwerfinator' strijdt met prikker en vuilniszak tegen honger in Afrika

0
Whatsapp

Noord-Holland

'Zwerfinator' strijdt met prikker en vuilniszak tegen honger in Afrika

28 maart 2017, 18.11 uur · Aangepast 28 maart 2017, 18.48 uur

PURMEREND Hij noemt zichzelf de Zwerfinator: Dirk Groot uit Purmerend maakt zijn leefomgeving graag een stukje schoner. En daarmee zamelt hij nu gelijk geld in om de hongersnood in Afrika te bestrijden.

Voor een euro per opgeraapt blikje of plastic flesje kon Dirk gesponsord worden. En dat werd massaal gedaan. Zijn streefbedrag van 250 euro is al ruim overschreden en de teller staat ondertussen al op meer dan 500 euro. "Echt geweldig! Ik heb op social media veel aandacht gevraagd voor de actie en mensen waren blij om mij te sponsoren", zegt Dirk.

Lees ook: Noord-Holland zet zich in voor slachtoffers van hongersnood in Afrika

Het is niet de eerste keer dat Dirk zwerfafval verzamelt. De Zwerfinator zet zich al meerdere jaren in voor een schonere buurt. "Ik maak nu de wereld schoner en ik kan de mensen in Afrika helpen. Dat lijkt mij een goede deal."

Foto's
Dirk maakt foto's van elk gevonden blikje of flesje en houdt met een app op zijn telefoon precies bij op welke plek hij het heeft gevonden. De gegevens verwerkt hij vervolgens op zijn computer. "Deze gegevens helpen mij om het zwerfafval in kaart te brengen", zegt Dirk.

Morgen doneert hij zijn opbrengst aan Giro555. Maar daarmee stopt het speuren naar zwerfafval natuurlijk niet. Dirk zal weer regelmatig met zijn prikker in de wijk te vinden zijn om alles netjes en schoon te houden.

NH / Floris van der Woude
NH / Floris van der Woude
Whatsapp