Noord-Holland

Noord-Holland zet zich in voor slachtoffers van hongersnood in Afrika

28 maart 2017, 18.20 uur · Aangepast 28 maart 2017, 18.43 uur

Giro555
Giro555

- NOORD-HOLLAND De actie Help Slachtoffers Hongersnood is al vier dagen in volle gang. Met nog één dag te gaan wordt met acties in het hele land alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Giro555. Ook Noord-Holland blijft daarin niet achter.

Het doel: hulp aan Jemen, Zuid-Soedan, Somalië en Nigeria. Een dodelijke combinatie van geweld, armoede en extreme droogte veroorzaakt daar honger. Juist de levens van kinderen, zieken en de allerarmsten zijn hierdoor in gevaar. Zo'n twintig miljoen mensen zijn getroffen. 

Lees ook: Amstelveense hockeyers geven startsein voor vijfdaagse Giro555-actie

De teller staat inmiddels op ruim vijftien miljoen euro. Giro555 hoopt dat daar, met de laatste dag voor de boeg, nog een mooi bedrag bijkomt. In onze provincie zijn ook nog een aantal acties in volle gang. Drie opvallende initiatieven op een rij: 

  • Heel Hilversum Bakt: De kinderen in Hilversum bakken voor het goede doel. Met de verkoop van koeken, cakejes, brownies of taarten wordt geld ingezameld. Donderdag, een dag na de actie, brengen een aantal kinderen een bezoek aan de bank om het ingezamelde geld te storten op Giro555. 
  • Zara verkoopt narcissen: De 7-jarige Zara wil ook geld inzamelen voor de hongersnood in Afrika, omdat ze het heel erg vindt als mensen honger en dorst hebben. Dit doet ze door narcissen te kopen. Ze hoopt hiermee 35 euro op te halen en misschien zelfs wel 70, want dan kan ze twee kinderen helpen. 
  • Zomaar een Kaartje: Sabine, Edwin, Lotte en Elsa uit Enkhuizen hebben een kaart getekend en laten drukken. Voor 1,50 euro kun je de kaart bestellen en gebruiken voor een verjaardag, moederdag of gewoon zomaar. De complete opbrengst gaat naar Giro555. 

Wil je nou zelf ook nog wat betekenen voor Giro555? Klik dan hier voor het overzicht van alle acties. 'Gewoon' geld storten kan natuurlijk ook, maak dan gebruik van deze link. Morgen slaan veel landelijke en regionale omroepen de handen ineen en wordt op radio en televisie de hele dag veel aandacht besteed aan de actie Help Slachtoffers Hongersnood.

Lees ook: 'Zwerfinator' strijdt met prikker en vuilniszak tegen honger in Afrika

Zamel jij op een ludieke manier geld in voor Giro 555? Laat het ons weten door te mailen naar internet@nhnieuws.nl