Ga naar Content
Noord-Holland

Tunnelleed: Schipholtunnel toch niet open voor avondspits

28 maart 2017, 17.25 uur · Aangepast 28 maart 2017, 18.30 uur
Door: · Foto: VID

SCHIPHOL De Schipholtunnel richting Den Haag blijft voorlopig toch dicht. Door een probleem met de ventilatoren mag er nog geen verkeer door.

Dat meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) op Twitter. De tunnel is sinds gistermiddag dicht. Door een brandje in de vluchtgang raakten kabels beschadigd, waardoor onder meer de matrixborden in de tunnel het niet meer deden. Dit leverde gisteren een verkeersinfarct op rond Amsterdam.

Eerder werd nog gemeld dat de tunnel vanaf 15.00 uur open kon. Voordat twee rijstroken werden vrijgegeven, moest alles nog een keer worden getest. Daaruit bleek echter dat er nog mankementen zijn.

We durven het bijna niet te zeggen. #Schipholtunnel blijft tóch de HELE AVONDSPITS dicht. Problemen met de ventilatoren :(( pic.twitter.com/R2aEYUWjaP

— VID (@vid) March 28, 2017

"Niet alle ventilatoren functioneren en dat hoort bij de voorwaarden hem veilig open te stellen, dus hij kan niet veilig open", aldus Henrik Hooimeijer van Rijkswaterstaat tegen NH. "Een veilige tunnel gaat voor alles."

Nog enkele dagen werk
Er wordt de hele avond doorgewerkt om de problemen te verhelpen. Rijkswaterstaat hoopt voor de ochtendspits van morgen twee rijstroken te kunnen openen, aldus Hooimeijer. "We kunnen niets beloven, maar proberen om 04.00 uur vannacht te communiceren of hij open kan."

De andere vier rijbanen blijven voorlopig dicht omdat de herstelwerkzaamheden na de brand van gisteren niet zijn afgerond. Dat werk duurt nog enkele dagen.

Reisadvies
De VID adviseert weggebruikers om de regio Schiphol zoveel mogelijk te vermijden. Mensen die naar Schiphol moeten, kunnen het best met het openbaar vervoer reizen. Ook voetbalsupporters die onderweg zijn naar de wedstrijd Nederland - Italië in de Arena doen er goed aan met het openbaar vervoer naar het stadion te gaan. Hetzelfde geldt voor fans van Drake, die vanavond zijn opwachting maakt in de Ziggo Dome. 

Ondertussen is het ook op andere wegen in de provincie hommeles. Zo staat er door een ongeluk op de A1 tussen knooppunt Amstel en Breukelen een flinke file, die op het hoogtepunt maar liefst 16 kilometer lang was. Inmiddels neemt die wat in lengte af, maar het is nog steeds achteraan aansluiten. Drie rijstroken zijn dicht. 

Op de A9 richting Alkmaar staat rond 16.30 uur zo'n 10 kilometer file. Het is hier extra druk door de omleiding in verband met de gesloten Schipholtunnel.

Bekijk hieronder of jij beter een andere route kunt kiezen in verband met de drukte: