Ga naar Content
Noord-Holland

Fans woest op Drake na afzeggen concert: "You're a cunt, bastard!"

28 maart 2017, 14.15 uur · Aangepast 28 maart 2017, 16.03 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) De fans van Drake zijn alles behalve blij met hem. Gisteravond werd het concert in de Ziggo Dome ruim een uur na de officiële aanvangstijd geannuleerd. "Hij heeft ons geflasht, we hebben nu zware trust issues. Trust issues it is. We hebben fucking 300 euro betaald voor de golden circle", zeggen twee concertgangers.

Na de mededeling op het podium van de Ziggo Dome liep de zaal snel leeg. "We hebben echt heel lang zitten wachten. We waren er om 19.00 uur. Er werd maar niks gezegd, toen er om 22.15 uur een vrouwtje op het podium kwam en zei "Niet getreurd, hij komt woensdag weer terug"", vertellen twee meisjes na afloop.

de barman vertelt me net dat drake backstage ligt te kotsen omdat hij te veel jonko heeft gerookt

— beau ockers (@BeauOckers) 27 maart 2017

De rapper zou voedselvergiftiging hebben opgelopen, hoewel die lezing sterk in twijfel wordt getrokken: in de zaal werd gespeculeerd dat hij te veel had geblowd.

Lees ook: Rapper Drake schittert door afwezigheid: concert in Ziggo Dome geannuleerd

De fans kwamen overal vandaan: "We komen helemaal uit Eindhoven. Het is al de tweede keer dat hij het concert verplaatst. We hadden de vorige keer al een hotel. Toen zijn we maar gewoon gegaan omdat we niet konden annuleren."

Overmorgen is de herkansing, maar niet iedereen gaat terugkomen: "Ik heb er helemaal geen zin meer in. Ik stond al sinds januari te wachten." En: "Drake? Wie is Drake? Ik ken Drake helemaal niet." Ook in het Engels krijgt Drake het er flink van langs: "You're a cunt, bastard!"

Voor de fans die woensdag niet willen of kunnen gaan, biedt MOJO een oplossing: zij kunnen hun kaartje inleveren en krijgen hun geld, minus de servicekosten, terug.

yo drake u gone refund my concert ticket, gas money, parking fee & drinks i just bought? cant refund my time though @Drake #ziggodome #drake

— Александар Стојковић (@MrStojkovic) 27 maart 2017

Mijn moeder maakt zojuist alsnog m'n avond ❤ #Drake pic.twitter.com/e86YP1W7ht

— Meike (@Meikebe) 27 maart 2017