Ga naar Content
Noord-Holland

Schipholtunnel nog dicht: verkeerschaos blijft uit

28 maart 2017, 08.46 uur · Aangepast 28 maart 2017, 11.28 uur
Door: · Foto: Shutterstock

SCHIPHOL Ondanks pogingen van Rijkswaterstaat om de Schipholtunnel weer open te krijgen, is dat nog niet gelukt. Door de afgesloten tunnel werd, net als gisteren, een verkeerschaos voorspeld, maar die bleef grotendeels uit.

Voor vanochtend werd er een verkeersinfarct verwacht, maar de VerkeersInformatieDienst liet al weten dat het is meegevallen. Wel stond het aardig vast op de A9:

#A9 gaat ook aan alle kanten vastlopen nu. Vanaf Amstelveen +10 kilometer tot Raasdorp. #schipholtunnel pic.twitter.com/5breQkjipY

— VID (@vid) March 28, 2017

Lees ook: Schipholtunnel nog zeker tot morgenavond dicht

De problemen zijn gistermiddag ontstaan door een brandje in de vluchtgang van de tunnel. Tientallen kabels raakten beschadigd en de stroomtoevoer voor de verlichting, matrixborden en camera's die het verkeer monitoren, was uitgevallen. De tunnelbuizen in de andere richting, richting Amsterdam, zijn overigens gewoon open.

Lees ook: Vliegen vanaf Schiphol? Laat de auto staan en pak de trein

Gisteravond liet Rijkswaterstaat weten alles in het werk te stellen om te zorgen dat er in de ochtendspits twee rijstroken open konden, maar dat heeft nog niet mogen baten, aldus een woordvoerder. Het is nog niet duidelijk wanneer de weg weer opengaat. "De reparatie is complexer dan we dachten. Dat heeft onder meer te maken met kabelmateriaal dat nog niet beschikbaar was."

De eerste files op de #A4 bij de #Schipholtunnel zijn al ontstaan. Dat wordt geen fijne #ochtendspits. pic.twitter.com/Mx7k1rVzqv

— VID (@vid) March 28, 2017