Ga naar Content

Noodkreet van Karen uit Krommenie: "Help mij en mijn gehandicapte dochters te verhuizen"

KROMMENIE Karen en haar gehandicapte dochters Samantha en Nathasja hebben hulp nodig. Ze moeten in korte tijd voor de tweede keer verhuizen, maar door de ziektes van de meiden kunnen ze nauwelijks een verhuisdoos inpakken of een muur schilderen. Moeder Karen zit met haar handen in het haar.

Sinds afgelopen zomer woont het gezin in het huidige appartement, maar die woning is absoluut niet geschikt voor twee gehandicapte jonge meiden. De woning ligt niet op de begane grond, waardoor ze tegen veel ongemakken aanlopen.

"De deuren zijn smal en het is door de galerij lastig om de woning in en uit te gaan", vertelt moeder Karen. "Bovendien kan Samantha eigenlijk niet zo goed met haar rolstoel in de lift. Dat zijn allemaal factoren die het lastig maken om de deur uit te gaan."

Best veel werk
Daarom verhuizen de drie binnenkort naar een appartement dat wél op de begane grond ligt. "We zijn heel blij met deze nieuwe plek, maar ik maak me wel zorgen of we het allemaal gaan redden met nog een verhuizing. We hebben best veel werk gestoken in ons huidige appartement en aan de woning waar we naartoe gaan, moet ook nog wel het nodige gebeuren."

Het gezin wil zelf graag de handen uit de mouwen steken, maar dat lukt simpelweg niet altijd. Dochter Nathasja heeft een zelfzame bindweefselziekte, waardoor haar gewrichten om de haverklap uit de kom schieten. "Ik zou het liefst m'n eigen kamer schilderen en zelf het laminaat leggen, maar het lukt me niet. Zelfs bij de meest simpele dingen als douchen of een broodje smeren moet ik vaak nog geholpen worden."

Slapen op de grond
De stichting Mantelzorgers Onder Elkaar zet zich voor het gezin in. "Er moet echt hulp komen", vertelt Micky Biddlecombe van de hulporganisatie. "Anders ben ik bang dat ze weer in hetzelfde schuitje als de laatste keer komen. Toen hebben ze tijdens de verhuizing maandenlang op de grond geslapen, omdat het niet lukte om spullen uit te pakken en meubels op te zetten."

Dat wil Karen, voor de gezondheid van haar dochters, niet nog een keer laten gebeuren. Haar verzoek is dan ook of er mensen zijn die haar en haar dochters kunnen helpen met de verhuizing naar hun nieuwe woning. Reacties mogen dan ook naar [email protected] 

Foto: NH / Marjorie Noë