Noord-Holland

'House-opa' Johan viert 85ste verjaardag met technofeest in Haarlem

27 maart 2017, 16.35 uur · Aangepast 27 maart 2017, 21.43 uur · Foto: Nationale Nederlanden

Whatsapp

HAARLEM Tot in de vroege ochtenduurtjes doorfeesten is niet zo heel gek als je tussen je 20ste en je 30ste jarig bent. Maar om je 85ste verjaring te vieren? Dat hoor je niet vaak.

Toch is dat precies wat Johan de Vries voor zijn 85ste verjaardag gaat doen. "Ik ben helemaal gek op techno, dus een feest speciaal voor mijn verjaardag is prachtig. Ik heb al heel veel danskennissen uitgenodigd", zegt hij tegen Het Parool

Lees ook: Dit is hem dan: de housende opa uit Haarlem

De Vries werd een paar jaar geleden wereldberoemd nadat hij een paar keer opdook in veelbekeken YouTube-videos waarin hij op technofeestjes en -festivals danste. Mensen vonden het fantastisch dat hij op zijn leeftijd zo uit zijn dak ging op techno, doorgaans toch een muziekstijl die beter in de smaak valt bij het jongere smaldeel van de bevolking.

Patronaat
Het feestje wordt Elixir of Life: Opa Johan's Birthday Rave genoemd en wordt op 20 mei in twee zalen in het Patronaat in Haarlem gehouden. Er is een vergunning afgegeven om tot 06.00 uur te kunnen feesten. "Ik heb geen idee of ik het vol ga houden. Ik hoop het wel, want ik ben toch de gastheer. Drugs gebruik ik niet, dus ik moet het hebben van mijn conditie", aldus de house-opa.

Lees ook: Hoofdrol voor Haarlemse house-opa in reclamespot verzekeraar: "Zo lang het stampt, is het goed"

Wil je meefeesten met Johan? Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Whatsapp