Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Boze Langedijkers proberen Heerhugowaarders te worden

24 maart 2017, 21.25 uur · Aangepast 24 maart 2017, 21.52 uur · Foto: Langedijk Centraal / Halstad Productie

LANGEDIJK De Burgerrekenkamer Langedijk is het zat. In Langedijk wordt voor de derde keer een extern bureau ingehuurd om de mogelijkheden voor de toekomst van de gemeente te onderzoeken, maar nog steeds werpt dat onderzoek geen vruchten af. Daarom roept de Burgerrekenkamer Langedijkers op om zich bij de gemeente Heerhugowaard in te schrijven en zo hun ongenoegen te laten blijken.

Dat meldt onze mediapartner Langedijk Centraal. Uit protest schreven twee leden van de Burgerrekenkamer zich vanochtend in bij de gemeente Heerhugowaard. Ze namen een bord mee van Zuid-Scharwoude, een plaats die wat hen betreft onder de gemeente Heerhugowaard moet gaan vallen.

Al vier jaar ergeren Langedijkers zich groen en geel aan het getreuzel van de gemeente Langedijk over beslissingen betreffende de toekomst. Ze vinden dat Heerhugowaard alles biedt wat Langedijk ontbeert op politiek vlak: een open cultuur, de neiging tot democratische vernieuwing en respect in de raad.

Lees ook: Bewoners Broek op Langedijk ziek van lossende vrachtwagens

De vorige twee onderzoekstrajecten van de gemeente zijn mislukt. Begin maart zijn de voorlopige bevindingen van het onderzoek aan de gemeenteraad gepresenteerd. Op 3 april is er een bewonersavond in het gemeentehuis Langedijk, waar bewoners vragen kunnen stellen aan het onderzoeksbureau.

Iedere Langedijker werd uitgenodigd om vrijdag bij het gemeentehuis in Heerhugowaard bij elkaar te komen. Leden van de Raad en de commissaris van de Koning, Johan Remkes, werden opgeroepen aanwezig te zijn, maar zeiden af.