Noord-Holland

Beau van Erven Dorens gered na 40 uur dobberen op zee

24 maart 2017, 15.50 uur · Foto: RTL XL

Whatsapp

IJMUIDEN Presentator Beau van Erven Dorens heeft een nieuw programma: Beaufort. Dat hij voor dit programma nergens voor terugdeinst, bleek gisteravond. In de uitgezonden aflevering onderneemt Beau een poging om alleen de Noordzee over te zeilen. Maar dat gaat niet helemaal goed.

Na een jaar zeiltraining te hebben gehad, kiest Beau in februari met zijn bootje Guppy het ruime sop en begint hij aan zijn overtocht van de Noordzee. Zijn doel is om binnen 24 uur aan te komen bij het Engelse Lowestoft. Hij vertrekt vol goede moed vanuit IJmuiden, maar eenmaal onderweg komt hij erachter dat hij er toch iets te makkelijk over heeft gedacht.

"Guppy go home!"
Als de avond invalt, komt hij erachter dat het licht in zijn mast niet werkt, terwijl er een levensgroot vrachtschip op hem af komt. De kapitein adviseert hem stellig terug te keren: "Guppy go home!". Maar Beau is eigenwijs en vaart door. Kantje boord ontkomt hij aan een botsing. 

Bestemming in zicht?
Nu hij denkt dat de grootste tegenslag geweest is, vaart Beau rustig verder. Zijn bestemming komt steeds dichterbij, alleen dan ontstaat het volgende probleem: met nog geen vier uur varen van de eindbestemming is zijn benzine op. Er staat ook bijna geen wind, dus met zeilen komt hij ook niet verder. Uren gaan voorbij en hij drijft steeds verder terug de Noordzee op. 

Hulptroepen
Dan zit er niks anders op: er moet hulp komen. De Engelse kustwacht schiet hem te hulp en sleept zijn bootje in twee uur naar de haven van Lowestoft. Beau is teleurgesteld, maar opgelucht. "Ik had het helemaal nooit van z'n lang zal ze leven gered", zegt hij. "Al had ik twintig uur, dan had ik het niet gered."

Bekijk de hele aflevering van Beaufort hieronder:

Amen. (40 uur) https://t.co/3YExMrWmzb

— Beau v Erven Dorens (@BeauvanED) 23 March 2017
Whatsapp