Ga naar Content
Noord-Holland

MH17 Herinneringsbos gered door mysterieuze donatie

24 maart 2017, 12.45 uur · Aangepast 24 maart 2017, 15.57 uur
Door: · Foto: Stichting Nationaal Monument MH17 & NH/Eline Boshuizen

VIJFHUIZEN De geldproblemen van Stichting Nationaal Monument MH17 zijn voorbij. Sjaak de Ligt, initiatiefnemer van het MH17 Herinneringsbos in Vijfhuizen, laat weten dat hen onlangs is toegezegd om het begrotingstekort te dichten. Dat zou gaan om zo'n 200.000 euro. Hij wil echter nog niet bekendmaken waar dit geld vandaan komt.

Een week geleden zat de stichting nog met de handen in het haar. De eerste bomen van het Herinneringsbos werden geplant, maar er was niet genoeg geld voor het onderhoud van deze bomen in de toekomst. "Het doet ons veel pijn. Als we niet snel 200.000 euro bij elkaar krijgen, zal het verslonzen", zei De Ligt toen nog. 

Lees ook: Financiële problemen monument MH17

Nu lijkt er ineens geen vuiltje meer aan de lucht. "We hoeven nu niet meer te zeggen dat we in financiële nood zitten", vertelt de Ligt aan NH Nieuws. "We zijn allemaal enorm opgelucht."

Lees ook: Begin gemaakt met aanleg herinneringsbos MH17: iedere boom 'een gestolen leven'

Het Herinneringsbos vormt straks als het volgroeid is een groen lint van 298 bomen en wordt 'een oase van bezinning, troost en hoop'. Elke boom representeert één van de 298 slachtoffers van de vliegramp.

De Ligt verwacht eind april bekend te kunnen maken wie er achter de donatie van het geld zit.