Ga naar Content
Noord-Holland

Dit is waarom de ArenA nog steeds geen Johan Cruijff Stadion heet

24 maart 2017, 11.50 uur · Aangepast 27 maart 2017, 12.13 uur
Door: · Foto: Shutterstock/Pro Shots

AMSTERDAM Precies een jaar na de dood van Johan Cruijff is de Amsterdam ArenA nog steeds niet naar hem genoemd. De naamsverandering van het stadion van Ajax leek een kwestie van tijd, maar inmiddels is onzeker of het er ooit van zal komen.

Dat schrijft de Volkskrant, die heeft onderzocht waarom de naamsverandering zo lang op zich laat wachten. Het antwoord op die vraag komt volgens de krant voor een belangrijk deel neer op financiën. Door de ArenA om te dopen in het Johan Cruijff stadion zouden er namelijk miljoenen euro's worden misgelopen. Die zouden wel kunnen binnenstromen als de ArenA de naam van een multinational krijgt. 

Lees ook: Cruijff na zijn dood massaal herdacht: "Voor altijd nummer 14"

Een betrokkene zegt dat de keuze tussen Cruijff en een kapitaalkrachtige naamsponsor er een is tussen 'het sentiment en het verstand'. Vijf partijen spelen in de hele kwestie een rol: Amsterdam Arena, gemeente Amsterdam, Ajax, de familie Cruijff en acht 'founders', bedrijven die miljoenen staken in de bouw van het stadion. 

Lees ook: 'Laatste wensen Johan Cruijff in vervulling'

Het is zo simpel. De sponsor die ooit het lef zou hebben haar naam aan de Arena te koppelen, wordt uitgekotst #JohanCruijffArena en snel. pic.twitter.com/hEyrc1Injz

— raykluun (@kluun) 24 March 2017
Foto: Post NL