Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Horecaondernemers Alkmaar willen groot scherm Waagplein tijdens bekerfinale AZ

22 maart 2017, 19.10 uur

ALKMAAR Ben je er wel of niet bij? Dat is de grote vraag die de laatste dagen aan veel AZ-fans wordt gesteld, nadat alle ruim 17.000 kaarten voor de bekerfinale tussen AZ en Vitesse al verkocht zijn. Voor teleurgestelde fans is er misschien een pleister op de wonden. Horecaondernemers willen namelijk op het Waagplein een groot scherm plaatsen waar de finale op te zien is. 

Zo willen ze het feest een beetje naar Alkmaar halen. Sietse Bootsman, barman van café Bubbels en fanatiek AZ-supporter is een voorstander van het idee. "Hoe mooi zou het zijn als de fans die niet in De Kuip kunnen zijn, hier op het Waagplein toch het feest mee kunnen vieren? Het lijkt me een geweldig idee."

Lees ook: AZ-fans massaal naar De Kuip: bekerfinale nu al uitverkocht

Ook de politiek omarmt het idee. De Onafhankelijke Partij Alkmaar wil het voorstel indienen bij de volgende raadsvergadering. "OPA heeft eerder al eens geprobeerd om een groot scherm op het Waagplein of de Platte Stenen brug te krijgen. Helaas is dat niet gelukt, vanwege een te kort tijdsbestek. Nu is er een nieuwe kans om het goed te organiseren."

Extra kaarten
Voor de supporters die er per se bij willen zijn is er nog een klein beetje hoop. AZ heeft bij de KNVB om meer kaarten gevraagd. De KNVB gaat kijken of dit gaat lukken.