Noord-Holland

Peuter (3) neergestoken in Uithoorn

21 maart 2017, 20.16 uur · Aangepast 22 maart 2017, 01.46 uur · Foto: Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen

Whatsapp

UITHOORN Een meisje van drie jaar oud is vanavond neergestoken aan de Admiraal de Ruyterlaan in Uithoorn. Het kind werd binnen in de woning aangetroffen. De peuter verkeert buiten levensgevaar en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld, is onbekend. De politie zoekt een blonde vrouw op een gele fiets die na het incident zou zijn weggereden richting het busstation van Uithoorn. 

Kort na het steekincident kreeg de politie een melding dat er een vrouw van een flatgebouw aan de Beellaan in Uithoorn zou zijn gesprongen. De vrouw is overleden. Onderzoek zal moeten uitwijzen óf er een verband is tussen de zelfdoding en het incident aan de Admiraal de Ruyterlaan. Getuigen melden aan NH dat ze bij de Beellaan een gele fiets hebben gezien. 

Kleding onder het bloed
Het driejarige slachtoffertje verkeert buiten levensgevaar. Een buurtbewoner vertelt aan NH dat de kleding van het kindje wel flink onder het bloed zat. "Haar hoofd werd omhooggehouden en ze werd op een brancard in de ambulance gelegd."

Uithoorn - ivm geweldsincident zoeken we: vrouw,kort blond haar, bruin/groen rok,grijs vest,175l,op gele fiets, va...https://t.co/jmsiRGfuuv

— Burgernet Nederland (@BurgernetNL) March 21, 2017

Hulpsite
In Nederland hebben naar schatting een half miljoen mensen suïcidale gedachten. Een van de organisaties die zich bezighoudt met hulp aan mensen die nadenken over zelfmoord is 113Online. Deze online-hulporganisatie heeft ook een telefonische hulplijn: 0900 0113. Mensen kunnen daar anoniem en vertrouwelijk terecht. Ook biedt de website veel informatie en achtergronden over suïcidale gedachten en gevoelens.

Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen
Whatsapp