Ga naar Content
Noord-Holland

Rapper Boef verplettert Nederlandse Spotify-records met zijn nieuwe album

20 maart 2017, 21.24 uur · Aangepast 20 maart 2017, 21.56 uur
Door: · Foto: Facebook Boef

ALKMAAR Het nieuwe album 'Slaaptekort' van de Alkmaarse rapper Boef gaat als een speer. Het album kwam zo'n drie dagen geleden uit en heeft inmiddels meerdere Nederlandse Spotify-records gebroken. De rapper staat door de immense nationale succes nu wereldwijd op plek 28 van meest gestreamde artiesten.

Alle zestien nummers van Boefs nieuwe plaat stonden afgelopen weekeinde in de top 20 van Spotify Nederland. Zo werd hij met 4.6 miljoen streams de meest gestreamde artiest op één dag en pakte Slaaptekort ook nog eens het record van meest gestreamde album op één dag (4.2 miljoen).
 

De records stonden eerder op naam van zanger Ed Sheeran. De Brit zette eerder dit jaar een soortgelijke prestatie neer met de release van zijn nieuwe plaat. Zijn cijfers waren met respectievelijk 3 miljoen en 2 miljoen streams net iets minder indrukwekkend dan die van de Alkmaarse rapper.

Zuiderburen
Boef doet het overigens ook in België goed. In de Spotify-charts van onze zuiderburen stonden ook alle zestien tracks van Slaaptekort genoteerd.