Ga naar Content
Noord-Holland

Honkballers treffen Puerto Rico in halve finale WBC

18 maart 2017, 19.12 uur
Door: · Foto: EPA/Kimimasa Mayama

SAN DIEGO Het Nederlandse honkbalteam neemt het in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) op tegen Puerto Rico in de halve finale van de World Baseball Classic.

Puerto Rico versloeg vrijdag in San Diego de Verenigde Staten met 6-5 en is daarmee al zeker van groepswinst. De Amerikanen en titelverdediger Dominicaanse Republiek maken vandaag in een onderling duel uit wie de vierde halvefinalist wordt. Dat team wordt de tegenstander van Japan, groepswinnaar in de tweede ronde in de poule met Oranje.

Lees ook: Nederland door naar halve finale World Baseball Classic

Geduchte tegenstander
Puerto Rico verloor in 2013 de finale van de WBC. De ploeg bleef dit jaar ook in het vijfde duel ongeslagen. Woensdag had het al een einde gemaakt aan een reeks van elf overwinningen van Dominicaanse Republiek tijdens de WBC.

Vrijdag volgde een zege op de Verenigde Staten, dat het toernooi samen met de Puerto Ricanen in de favorietenrol was begonnen. "We hebben plezier, het gaat lekker", zei derde honkman Carlos Correa. "We spelen goed, winnen alles, dit willen we doortrekken."

Lees ook: Honkballers oefenen tegen Arizona Diamondbacks

Oefenwedstrijd
Oranje speelt vandaag nog een oefenwedstrijd in Phoenix tegen de Arizona Diamondbacks. Daarna vliegt 'Team Kingdom of the Netherlands' naar Los Angeles waar het stadion van de Dodgers decor is voor de halve finales en finale.