Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

'Klusjesmannen' opgepakt voor oplichting bejaarde Purmerendse (73)

18 maart 2017, 10.40 uur · Aangepast 18 maart 2017, 10.50 uur · Foto: Shutterstock

PURMEREND De politie in Purmerend heeft gisteren twee klusjesmannen van 33 en 35 uit Den Bosch aangehouden voor vermoedelijke oplichting. De mannen brachten tienduizend euro in rekening voor anderhalf uur werk.

De verdachten boden een 73-jarige inwoonster van Purmer-Noord gisteren aan om voor tien euro haar dakgoot schoon te maken. Toen ze daarmee bezig waren zouden ze hebben gezien dat er insecten onder het dak zaten, zo vertelden ze de bewoonster.  

Ze boden aan om de beestjes voor tienduizend euro te verdelgen en daarmee het dak weer insectenvrij te maken. Na enig onderhandelen spraken de 'klusjesmannen' en de vrouw een bedrag van 7.500 euro af, schrijft de politie op Facebook.

Lees ook: Groep malafide 'klusjesmannen' weggestuurd uit Heiloo

Toen de mannen na negentig minuten klaar waren, betaalde de vrouw de mannen 5.000 euro contant. De mannen konden het resterende bedrag - 2.500 euro - later op de dag ophalen.  

Nadat de mannen waren vertrokken, kreeg de vrouw argwaan en vermoedde dat ze was opgelicht. Ze deed aangifte bij de politie en vertelde dat de mannen later op de dag bij haar woning zouden terugkeren. Toen ze weer bij haar aanbelden, werden ze in de boeien geslagen.  

Boktorren
De verdachten lijken ook een tweede 'slachtoffer' te hebben gemaakt, eveneens in Purmer-Noord. Ook die bewoner kreeg het aanbod om voor tien euro z'n dakgoot te laten reinigen.  

Toen de mannen weer naar beneden kwamen, maakten ze de bewoner wijs dat er boktorren in het dak zaten. Voor het luttele bedrag van 3.240 euro zouden ze de torren verwijderen. Ook daar waren ze binnen anderhalf uur klaar, waarna de bewoner het gevraagde bedrag overhandigde.

Meer slachtoffers
De politie vermoedt dat er mogelijk meer mensen zijn opgelicht. Wie zich in bovenstaande verhalen herkent, wordt gevraagd om op het politiebureau aangifte te doen.