Ga naar Content
Noord-Holland

Man stuit op roestige camera: "Zo'n babyfoto kan voor iemand belangrijk zijn"

17 maart 2017, 21.56 uur · Aangepast 18 maart 2017, 11.19 uur
Door: · Foto: Frans Geijs

HEERHUGOWAARD Frans Geijs uit Heerhugowaard stuitte met zijn metaaldetector op een roestige camera in een akker. Er bleken nog allemaal kinderfoto's op te staan die zo'n vijftien jaar geleden gemaakt moeten zijn.

Frans typeert het toestel dat hij in een akkerrand in de buurt aantrof als "een van de eerste digitale cameraatjes". De Sony CyberShot was "bijna helemaal verroest", zegt hij tegen NH. 

Kinderfoto's
"Er zat een lange memorystick in, maar zo een die je tegenwoordig nergens meer in kan steken." Hij had het fototoestel en de memorystick al bijna weggegooid toen hij en zijn vrouw Sanne besloten de stick mee te nemen naar het winkelcentrum. Bij de HEMA bleken ze nog wel een mogelijkheid te hebben om de foto's te bekijken.

Toen er een aantal kinderfoto's op bleken te staan, besloten ze er voor de zekerheid een foto van te maken. Van de tieners op de foto's wordt geschat dat ze nu rond de 25 of dertig jaar moeten zijn. De baby is nu waarschijnlijk tussen de tien en de vijftien jaar oud.

Delen
Frans en Sanne zetten de drie foto's waar kinderen op staan op Facebook in de hoop dat iemand de kinderen zou herkennen. Al snel werden ze ook door de Facebookpagina Vermiste Personen Nederland geplaatst.

Daar is het bericht inmiddels bijna vijfhonderd keer gedeeld maar dat heeft nog niet naar de geportretteerden geleid. Frans hoopt dat de foto's terug komen bij de degene die ze genomen heeft. "Zo'n babyfoto kan voor iemand heel belangrijk zijn."

Foto: Frans Geijs