Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

N200 richting Haarlem anderhalf jaar lang een bouwput: snelheid terug naar 50

17 maart 2017, 21.58 uur · Aangepast 17 maart 2017, 23.52 uur · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) Het is de belangrijkste route om vanuit Amsterdam-West naar bijvoorbeeld Haarlem of Zandvoort te rijden: het verlengde van de Haarlemmerweg, de N200. Vanaf eind dit jaar staat er een monsterproject te wachten op het traject, want de weg gaat helemaal op de schop.

De snelheid op een deel van de N200 gaat fors omlaag. Tussen de ring van Amsterdam en de Seineweg mag nu 70 gereden worden, maar na de vernieuwing is dat nog maximaal 50 kilometer per uur. Tussen de Seineweg en de Australiëhavenweg mag straks wel 70 gereden worden en het stuk daarna tot aan de Halfweg blijft 100 kilometer per uur.

Stadstraat met 300 bomen
De bedoeling is dat de weg die langs Amsterdam Sloterdijk en het noordoosten van Slotermeer voert, een echte 'stadstraat' gaat worden, met meer dan 300 bomen in de middenberm. Ook worden er een aantal fiets- en voetgangersbruggen aangelegd om het gebied rond Sloterdijk beter te ontsluiten.

Het wegdek van de hele N200 tot aan Halfweg wordt vervangen. De dijk onder de weg wordt opgehoogd en de oudste drinkwatertransportleidingen van Nederland worden vernieuwd. Tot slot wordt er in Halfweg een nieuwe boezembrug aangelegd en net voorbij Halfweg komt een ecopassage, die de natuurgebieden Spaarnwoude en Amstelland met elkaar verbindt.

Begin werkzaamheden
De werkzaamheden beginnen eind 2017 en lopen tot en met 2019. Tijdens de werkzaamheden blijft minimaal één rijstrook per richting open voor het verkeer.