Ga naar Content

Het is tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak: drie gouden tips van een expert

AMSTERDAM De voorjaarsschoonmaak staat voor de deur. Een schoonmaakexpert laat zien hoe je je huis deze lente het beste onder handen kan nemen.

Volgens onderzoek van Kieskeurig.nl vindt 54 procent van de mensen het vreselijk om schoon te maken. Aan strijken, ramen lappen en het schoonmaken van badkamer en toilet hebben we de grootste hekel. Strijken en ramen lappen maken we vaak zelfs niet eens af.

Opruimen en stofzuigen vinden de meeste Nederlanders het minst vervelend. Opvallend is dat meer dan de helft (55%) aangeeft dat de partner meer zou moeten doen in het huishouden.

Onenigheid
Grote onenigheid over het huishouden hebben de meeste stellen echter niet. Indien er onenigheid is, gaat het meestal over de taakverdeling en de schoonmaakfrequentie.

Schoonmaakexpert Maria Rosendal-Kersten uit Amsterdam vindt dat we juist veel vaker moeten gaan schoonmaken. “Het is wel zo dat als een huis schoon is je veel lekkerder thuiskomt. En één dag er tegenaan maakt een groot verschil."

Tips
Maria adviseert je ramen te lappen met een mengsel van schoonmaakazijn en afwasmiddel en heeft nog twee professionele tips. Welke tips dat zijn kun je in de video bekijken.

Foto: