Ga naar Content

Major League-droom voor Van der Wijst Severino komt uit

HOOFDDORP Hij is pas 19 jaar, maar nu al gescout door een grote Amerikaanse club. Honkballer Oliver van der Wijst Severino heeft een zevenjarig contract getekend bij de Houston Astros, uitkomend in de beste competitie van de wereld. "Het is mijn grootste droom", laat hij weten.

De binnenvelder van Hoofddorp Pioniers kwam vorig jaar tijdens een trainingskamp in Duitsland al in contact met de scouts van de Astros. Die waren destijds zo onder de indruk van het talent dat hij mee mocht doen aan een try-out. "Al sinds ik zes jaar was droomde ik van dit moment", zegt hij met een grote glimlach op zijn gezicht. 

Voor het avontuur in de Verenigde Staten is hij bereid om alles wat hij hier heeft achter te laten. "Mijn dagen gaan er als volgt uitzien: Spelen, naar de gym, rusten, spelen, naar de gym, rusten en zo voort."

De Houston Astros is een middenmoter in de prestigieuze Amerikaanse Major League, de bekendste en beste honkbalcompetitie van de wereld. Toch zal Van der Wijst Severino daar nog niet gelijk aan de slag gaan. "Het werkt als volgt: Ik begin bij een team in de 'Rookie League' en vanuit daar moet ik me proberen op te werken naar het team dat in de Major League speelt." 

Foto: