Start van hoofdcontent

HEILOO

nl

Groep 'malafide klusjesmannen' weggestuurd uit Heiloo

17 maart 2017, 11.35 uur · Aangepast 17 maart 2017, 12.26 uur · Foto: Politie Alkmaar

HEILOO De politie in Heiloo heeft gisteren drie veronderstelde malafide klusjesmannen dringend verzocht het dorp te verlaten. Dat gebeurde nadat de zogeheten 'travellers' hun diensten hadden aangeboden aan een dorpsbewoner.

De Heilooër vertrouwde het niet en trok aan de bel bij de politie, die de de afgelopen dagen ook meldingen van inwoners van Castricum, Bergen en Alkmaar had gekregen. Na een korte zoekslag door Heiloo troffen agenten de drie mannen aan.  

De mannen werden staande gehouden en kregen het vriendelijke doch dringende verzoek het dorp te verlaten, schrijft de politie op Facebook. Of ze daar gehoor aan hebben gegeven, is niet bekend. 

Lees ook: Ook Texelse politie waarschuwt nu voor travellers

Al enkele jaren duiken de travellers geregeld ergens op in de provincie. De vaak Engelstalige 'klusjesmannen' verplaatsen zich doorgaans in busjes met Britse kentekenplaten en bieden soms op zeer opdringerige manier hun diensten aan.

Zo kan het voorkomen dat ze een lage prijs voor reiniging van de dakgoot of gevel vragen, maar door zogenaamde onvoorziene werkzaamheden toch een veel veel hogere rekening presenteren.  

Lees ook: Politie opent jacht op rondtrekkende oplichters: "Ze zijn gewetenloos"

Ook komt het voor dat de werkzaamheden worden afgeraffeld en het eindresultaat niet van afgesproken kwaliteit is of dat ze zelfs schade veroorzaken. Bovendien staan de klusjesmannen erom bekend dat ze betaling op agressieve of intimiderende wijze afdwingen.  

De politie raadt Noord-Hollanders aan niet in zee te gaan met travellers. Vooral ouderen dienen op de hoogte te worden gebracht van de malafide praktijken. "Vaak zijn ouderen goed van vertrouwen en ontstaan daar de problemen."

Ben jij of ken jij iemand die te maken heeft gehad met de malafide klusjesmannen? Wij komen graag met je in contact. Mail naar [email protected].