Ga naar Content
Noord-Holland

VIDEO: Orakel Sijtje voorspelt welke partij de grootste wordt

15 maart 2017, 13.55 uur · Aangepast 6 juni 2017, 13.18 uur
Door: · Foto: NH

MIDDENBEEMSTER Koe Sijtje wist op het WK voetbal in 2014 naam te maken met haar voorspellingen. Vandaag legt NH haar dan ook de vraag voor: welke partij wordt straks de grootste na de verkiezingen?

Om daar een antwoord op te geven, vulde boer Harry elf voederbakken met daarop het logo van een politieke partij. Daarna werd Sijtje uit de stal gelaten om haar voorspellende gave weer eens in te zetten.

Lees ook: WKoe Sijtje steeds beroemder, maar zonder kapsones

Wat blijkt? Als we Sijtje moeten geloven, wordt de VVD na vandaag opnieuw de grootste partij. De koe liep regelrecht naar de bak met het logo van de partij van Mark Rutte.

Lees ook: Koe Sijtje weet het zeker: Hillary wordt president van de VS

Helemaal zeker kunnen we er nog niet van zijn, want haar politieke kompas staat nét iets minder afgesteld dan haar voetbalknobbel. In november wist Sijtje namelijk zeker dat Hillary Clinton de Amerikaanse verkiezingen zou winnen, maar dat liep net wat anders af. 

 Bekijk hieronder de video:

Verkiezingen
Vanavond om 21.00 uur sluiten de stembussen. Vanaf dat moment stromen de uitslagen van de verschillende Noord-Hollandse gemeenten binnen. Houd NH in gaten: wij brengen de uitslagen in jouw gemeente op onze site en in onze app.