Ga naar Content
Noord-Holland

De beste bibliotheek van Nederland staat in...

15 maart 2017, 12.23 uur · Aangepast 15 maart 2017, 13.34 uur
Door: · Foto: Anita Ruder

DEN HELDER Het is groot feest in School 7, de bibliotheek van Den Helder. School 7 is gisteren uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland en won daarmee de NBD Biblion Award 2017.

Dat is bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres, waar een vakjury en het publiek gisteren bepaalden welke bibliotheek zichzelf de beste van Nederland mag noemen. 

In de bibliotheek van Den Helder zaten ze er helemaal klaar voor. "We hebben het gisteren live uitgezonden via Facebook en het gestreamd in de bibliotheek. Iedereen die niet aanwezig was, kon het daardoor bij ons op grote schermen meekijken, ook de mensen thuis. Het was ontzettend spannend!", vertelt Anita Ruder, die op de afdeling PR en Communicatie van de bibliotheek werkt, aan NH. 

Trots
Ook van het publiek kreeg de bibliotheek in Den Helder verruit de meeste stemmen. Dit maakt de medewerkers nog een beetje extra trots. "Wij zijn heel erg blij met deze overwinning! Dit is bovendien een mooie bekroning van de stad. Niet alleen School 7 heeft gewonnen, maar heel Den Helder is op deze manier winnaar dankzij de support van de samenleving", vertelt Ruder trots. 

Volgens Ruder hangt er een heel feestelijke sfeer in de bibliotheek. Mailboxen ontploffen, bloemen en planten worden spontaan langsgebracht. Veel mensen komen langs om hen te feliciteren met de overwinning. Gebak en bonbons staan klaar voor wie het feestje mee wil vieren. Ook verwacht Ruder dat er nog een ballonnenboog geleverd wordt, om de bibliotheek nóg feestelijker te maken. 

"Op 18 april zijn wij bovendien precies een jaar open. Misschien dat we dat feestelijk kunnen vieren in combinatie met deze overwinning", sluit Ruder af.