Ga naar Content
Noord-Holland

Honderden Hilversummers nog steeds zonder stempas

13 maart 2017, 14.47 uur · Aangepast 13 maart 2017, 15.25 uur
Door: · Foto: ANP

HILVERSUM Meer dan tweehonderd Hilversummers hebben nog altijd geen stempas ontvangen. Zorgen dat deze nog op tijd binnen zullen komen, zal een race tegen de klok worden.

Hoewel de Tweede Kamerverkiezingen aankomende woensdag al plaatsvinden, hebben 216 Hilversummers bij de gemeente aangegeven dat zij nog steeds geen stempas ontvangen hebben. Vermoedelijk ligt het werkelijke aantal nog hoger, meldt de woordvoerder van de gemeente Hilversum aan NH. Het gaat hier om Hilversummers uit de postcodegebieden 1211 en 1217. 

De gemeente zegt zelf, als klant van PostNL, niet verantwoordelijk te zijn voor de fouten in de bezorging. De verantwoordelijkheid ligt bij de bezorgdienst, meldt de woordvoerder. 

Oplossing
De gemeente heeft alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat de stempassen alsnog op tijd geleverd worden. De gemeente verwacht dat de nog ontbrekende stempassen uiterlijk morgen bezorgd zullen worden. 

Verder laat de gemeente weten dat Hilversummers zonder stempas in het ergste geval tot en met morgen persoonlijk een stembiljet bij de gemeente kunnen halen, op vertoon van hun identiteitsbewijs. 

Lees ook: Stempassen niet bezorgd door drukfout

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat er geblunderd wordt met het leveren van stempassen in Hilversum. In 2010 zat namelijk een gedeelte van de Bloemenbuurt toen zonder stempas, wegens verzuiming van een bezorger. De tas met stempassen was toen op het bureau blijven staan.

Ook in 2012 waren er problemen met de levering. Door drukfouten in huisnummers op de stempas, werden deze verkeerd of niet geleverd. 

Lees ook: Hilversum drukt nieuwe stempassen

Oproep: Is jouw stempas nog niet bezorgd? Neem contact met ons op via [email protected]!