Ga naar Content

NH Ombudsman: een huis vol vocht en schimmel

BEVERWIJK Ab Harkema woont in Beverwijk. Al meer dan tien jaar heeft hij last van vocht en schimmel in zijn huis. De nattigheid komt van buiten, dwars door muur. Werk voor de NH Ombudsman dus!

Als de NH Ombudsman een bezoek brengt aan Harkema, heeft het net geregend en zijn nieuwe natte plekken duidelijk zichtbaar. Harkema: "Ik heb het laten zien aan verschillende opzichters. Ze hebben vocht gemeten. Uiteindelijk hebben ze op de natte plekken een goedje gespoten. Dat was het." En dat was duidelijk niet genoeg, want het behang laat los, de muur brokkelt af en de natte plekken met zwarte schimmel zijn ziekmakend.  

Na de bouwvak vindt er in het hele woonblok groot onderhoud plaats. De buitenmuur, die zichtbaar poreus is, zal hierbij grondig worden aangepakt. Maar de binnenmuur is Ab's eigen probleem, zo heeft hij te horen gekregen. 

Reden voor de ombudsman om samen met Harkema naar de verhuurder, Pré Wonen in Velserbroek, te gaan om het probleem voor eens en voor altijd op te lossen.

Heb jij een klacht over een bedrijf, organisatie of overheid? Ben je zelf op zoek naar een oplossing, maar is er niemand die luistert? Misschien kan de NH Ombudsman je helpen! Mail je verhaal naar [email protected].

Foto: NH