Noord-Holland

NL
V

Alle wethouders Enkhuizen stappen op

8 maart 2017, 12.23 uur · Aangepast 8 maart 2017, 13.50 uur · Foto: Google Street View

ENKHUIZEN De drie wethouders in Enkhuizen zijn gisteren allemaal opgestapt. Een raadsmeerderheid had een motie van wantrouwen tegen SP-wethouder Marcel Olierook aangenomen. Daarop besloot Olierook op te stappen. Collega's Klaas Kok (CDA) en Gerrit Wijnne (ChristenUnie-SGP) volgden zijn voorbeeld.

De motie werd ingediend door D66 en gesteund door VVD, Nieuw Enkhuizen, PvdA, Het Enkhuizer Alternatief en Lijst Quasten, schrijft het Noordhollands Dagblad. Zij vonden dat Olierook de raad langere tijd niet voldoende geïnformeerd had over een aantal belangrijke onderwerpen in zijn portefeuille, zoals problemen met de WMO-raad en de verbouwing van de Drommedaris.

Het college van Enkhuizen laat in een verklaring weten onaangenaam verrast te zijn door de ontstane politieke situatie "Wij zien ons daardoor genoodzaakt onze portefeuilles ter beschikking te stellen. Het is nu aan de raad om een oplossing voor deze situatie te vinden. De zittende collegeleden zullen de lopende zaken blijven behartigen."