Ga naar Content

Anonieme weldoener doneert nieuwe rolstoelbakfiets aan bestolen Alkmaars gezin

ALKMAAR Een anonieme weldoener heeft de familie Coumans uit Alkmaar vandaag bijzonder gelukkig gemaakt. Afgelopen weekend gingen dieven er vandoor met de aangepaste en peperdure rolstoelbakfiets waarmee ze hun gehandicapte zoon Kris vervoeren, vandaag doneerde een man duizenden euro's voor een nieuwe fiets.

De familie zat in zak en as toen afgelopen zondag bleek dat de fiets ter waarde van 6.088,55 euro was verdwenen. "De waarde voor ons als gezin en voor Kris is onbetaalbaar", vertelde Dorine bedroefd aan NH.  

Ook de 12-jarige broer van Kris was diep geraakt door de diefstal. "We gingen altijd naar Heiloo om ijsjes te halen, maar dat kan nu niet meer", vertelde hij. "Nou, het kan wel, maar niet meer met Kris", verwees hij naar de lichamelijke beperking van zijn broertje. 

Lees ook: Rolstoelbakfiets gehandicapte Kris gestolen: "Het is gewoon niet eerlijk"

Hoewel talloze mensen de familie de afgelopen dagen een (financieel) hart onder de riem hebben gestoken, zorgt een onbekende donateur er via NH Helpt vandaag voor dat het gezin snel weer met z'n allen op pad kan.

"Het volledige bedrag, dus 6.088,55 euro", specificeert de man de omvang van zijn gift in het programma NH tot Twaalf. "Het is schandalig om iemand die geen kant uitkan te beroven van een fiets. Dat stuitte me tegen de borst, dus ik wilde proberen om daar iets aan te doen." 

Ongeloof
Moeder Dorine hoort het voorstel van de man verbouwereerd aan. "Dat kan niet", zegt ze vol ongeloof, om een onmiddellijk daarna een duidelijk hoorbare zucht van verlichting te slaken.

"Ik heb zelf nooit de intentie gehad om andere mensen om geld te vragen", besluit Dorine. We willen eigenlijk alleen dat iemand berouw krijgt en de fiets terug zet." 

Beluister hier het gesprek in NH Tot Twaalf:

Video #161725