Ga naar Content
Noord-Holland

Dronken man veroorzaakt aanrijding en plast voor het politiebureau

7 maart 2017, 12.08 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM Een dronken man heeft de politie gisteravond een drukke avond bezorgd. Hij veroorzaakte eerst een aanrijding en besloot daarna voor de ingang van het politiebureau te wildplassen.

De politie kreeg gisteravond een melding van een aanrijding tussen twee auto's op de kruising tussen de Haarlemmerweg en de Australiahavenweg. Hier was een auto achterop een andere auto gereden. 

De oorzaak van het ongeluk was al snel duidelijk: de veroorzaker van de aanrijding was behoorlijk onder invloed van alcohol. De bestuurder vond het zelf allemaal wel meevallen. Hij beweerde zelf niets te hebben gedronken, maar het blaasapparaat gaf wat anders aan. Hij had een alcoholpromillage dat vier keer zo hoog was als het toegestane maximum. 

Wildplassen
De bestuurder is meegenomen naar het bureau, maar bleek hoge nood te hebben. Wachten tot hij naar het toilet kon wilde hij niet, dus besloot hij voor de ingang van het politiebureau te gaan plassen. 

De man werd naar huis gestuurd zonder zijn rijbewijs, maar met een proces-verbaal voor wildplassen en een flinke boete. Gelukkig kon de bestuurder wel met een lege blaas naar huis.